Nytt flåttvirus sprer seg i Europa

Seks år etter at viruset ble oppdaget i Kina, har Alongshan-viruset (ALSV) som bæres av flått, spredt seg til store deler av Europa, ifølge tyske eksperter.

Flåttviruset ALSV sprer seg i Europa, ifølge tyske forskere. Viruset er ikke farlig, men kan forårsake influensalignende symptomer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB
Flåttviruset ALSV sprer seg i Europa, ifølge tyske forskere. Viruset er ikke farlig, men kan forårsake influensalignende symptomer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Viruset, som ikke har blitt knyttet til alvorlig sykdom hos mennesker, er funnet i flått i Finland, Frankrike, Russland, Sveits og Tyskland, bekrefter Center for Travel Medicine (CRM) i Düsseldorf.

Forskere ved veterinærhøyskolen TIHO i Hannover har nylig funnet bevis på at ALSV-virus fra flått har spredt seg til ville dyr som hjort i Tysklands nordvestlige delstat Niedersachsen.

– Utbredelsesområdet til mange lokale flåttarter har utvidet seg betydelig de siste årene, sier CRM-direktør Tomas Jelinek.

Imidlertid har flåttviruset foreløpig ikke vært assosiert med noe verre enn influensalignende symptomer som hodepine og feber.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer