Nytt coronadødsfall i Oslo

En beboer ved Akerselva sykehjem i Oslo som var syk med covid-19, døde torsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Totalt er 38 beboere døde med koronasmitte på sykehjem i Oslo, skiver Oslo kommune i en pressemelding.

– Beboere på våre langtidsinstitusjoner rammes spesielt hardt av pandemien. Snittalderen på beboerne på sykehjemmene i Oslo ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer, sier direktør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

Høyeste antall smittede i Oslo registrert på ett døgn

Det er registrert 241 smittede i Oslo siste døgn. Det er det høyeste tallet på smittede som er registrert på ett døgn i Oslo siden pandemien startet.

– Dessverre merkes også smitteøkningen i Sykehjemsetaten, hvor det i går ble registrert covid-19 hos åtte nye medarbeidere og to pasienter med korttidsopphold på helsehus. Å få ned smittepresset i byen er det viktigste bidraget hver og en av oss kan gjøre for å beskytte de sårbare gruppene, sier Jagmann.

Det er for tiden 54 medarbeidere på 25 institusjoner som er smittet med covid-19. 165 medarbeidere er i karantene. Fire beboere på sykehjem i Oslo er smittet med covid-19.

Innfører nytt tiltak

Sykehjemsetaten viderefører de tiltakene som er innført og innfører et nytt tiltak.

Personer bør ikke komme på besøk på helsehus og langtidshjem, hvis de innenfor de siste ti dager har vært nærmere enn én meter til personer over 13 år i sosiale sammenhenger, utover personer man bor sammen med. Det skal heller legges til rette for digitale besøk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer