Nytt blodpropp-tilfelle knyttet til AstraZeneca i Sverige

En ny svensk kvinne fikk påvist blodpropp og et lavt antall blodplater etter å ha fått AstraZenecas coronavaksine.

Vaksineringen med AstraZenecas koronavaksine i Sverige ble gjenopptatt for personer over 65 år i slutten av mars. For yngre personer anbefales det fortsatt pause. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
Vaksineringen med AstraZenecas koronavaksine i Sverige ble gjenopptatt for personer over 65 år i slutten av mars. For yngre personer anbefales det fortsatt pause. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tilfellet er det tredje knyttet til denne vaksinen i Sverige og ble meldt onsdag. Kvinnen i 60-årene er innlagt på sykehus og er på bedringens vei, ifølge det svenske legemiddelverket.

Onsdag bekreftet EUs legemiddelverk EMA at det er en mulig forbindelse mellom AstraZenecas vaksine og sjeldne blodpropper. Blodpropper og et lavt antall blodplater bør derfor føres opp som en svært sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen, mener EMA, som likevel anbefaler fortsatt bruk.

Vaksineringen med AstraZenecas koronavaksine i Sverige ble gjenopptatt for personer over 65 år i slutten av mars. For yngre personer anbefales det fortsatt pause.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer