Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for lokalt kraftige byger for Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for lokalt kraftige byger for Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Vis mer

Fare for kraftige byger på Østlandet

Nyt godværet mens det varer - snart kommer regnet

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for lokalt kraftige byger for Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold.

Publisert

– Det er vanskelig å anslå akkurat hvor bygene kommer, siden det er stor usikkerhet knyttet til byger. Men det er potensial for noen kraftige lokale byger søndag ettermiddag og kveld, sier statsmeteorolog Siri Wiberg til NTB.

Hun sier at det er størst fare i indre strøk, og hun anslår at det kan komme nedbør på opp mot 20 millimeter i timen.

– Det kan også kanskje komme torden og kraftige vindkast som kan skape trøbbel. Det ser kraftig ut, sier hun.

Meteorologen sier imidlertid at de ikke venter at situasjonen kan bli så alvorlig som på Vestlandet tidligere denne uken.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.