Presidentvalget i USA 2020

NYT avslørte hittil ukjent Trump-bankkonto

The New York Times' gjennomgang av Donald Trumps skattedokumenter avslørte en hittil ukjent bankkonto presidenten har hatt i Kina.

Donald Trump har hatt en bankkonto i Kina, avslører New York Times. Foto: Andrew Harnik/AP/NTB
Donald Trump har hatt en bankkonto i Kina, avslører New York Times. Foto: Andrew Harnik/AP/NTB Vis mer
Publisert

Storavisen peker i sin sak på kontrasten mellom Trump-leirens angrep på motstander Joe Biden for å være myk overfor Kina og det faktum at Trump selv har forsøkt å bygge seg opp i landet som forretningsmann.

Skattedokumentene viser at Kina er ett av tre andre land Trump har hatt en bankkonto i. De andre er Storbritannia og Irland.

Dokumentene viser at Trump har brukt over et tiår på å forsøke å slå seg opp i Kina uten å lykkes, og at han også var aktiv der da han stilte som presidentkandidat i 2016.

Kontoene er ikke å finne i oversikten over presidentens egne økonomiske interesser fordi de står oppført under firmaets navn.

Skatteopplysningene viser at det ble betalt skatt på drøyt 188.000 dollar i Kina da selskapet forsøkte å skaffe seg lisensavtaler i perioden 2013 til 2015.

Så på potensial for hotellvirksomhet

Trump-organisasjonens advokat Alan Garten sier at selskapet åpnet en konto for å betale lokale skatter i tilknytning til forretningsvirksomheten. Selskapet ville utforske potensialet for et hotelltilbud i Asia, opplyser han.

– Ingen avtaler, transaksjoner eller annen forretningsaktivitet har noensinne blitt noe av, og siden 2015 har kontoen vært inaktiv, sier Garten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer