Krigen i Jemen

Nye tall: Over 90.000 drept i krigen i Jemen

Over 90.000 mennesker er drept i krigen i Jemen, ifølge organisasjonen ACLED. I tillegg har titusener av jemenittiske barn dødd av sult.

Siden 2015 har minst 91.600 sivile blitt drept i Jemen og over 8 millioner er truet av sult. Foto: MOHAMMED HUWAIS / AFP / NTB scanpix
Siden 2015 har minst 91.600 sivile blitt drept i Jemen og over 8 millioner er truet av sult. Foto: MOHAMMED HUWAIS / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Krigen i Jemen har rast siden 2015, og FN har beskrevet situasjonen i landet som verdens verste humanitære katastrofe.

Denne uken ble et nytt anslag over antall drepte presentert av organisasjonen Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) , som jobber med å innhente og analysere informasjon om konflikter.

Minst 91.600 er blitt drept i Jemen siden 2015, ifølge ACLED. Av disse er over 11.000 sivile som er drept i angrep direkte rettet mot sivile.

Flertallet av disse sivile ofrene skal ha blitt drept i angrep utført av den internasjonale koalisjonen som Saudi-Arabia leder i Jemen.

ACLED har nå fullført arbeidet med et anslag over antall drepte som strekker seg helt tilbake til krigen brøt ut i 2015. Men tallet omfatter ikke dem som har dødd av sult, underernæring og sykdom i kjølvannet av konflikten.

I fjor anslo Redd Barna at opptil 85.000 barn har dødd av akutt underernæring i Jemen.

Over 8 millioner mennesker i Jemen er truet av sult, ifølge FN. 22 millioner mennesker i landet trenger humanitær hjelp eller beskyttelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer