Siden 2015 har minst 91.600 sivile blitt drept i Jemen og over 8 millioner er truet av sult. Foto: MOHAMMED HUWAIS / AFP / NTB scanpix
Siden 2015 har minst 91.600 sivile blitt drept i Jemen og over 8 millioner er truet av sult. Foto: MOHAMMED HUWAIS / AFP / NTB scanpix Vis mer

Krigen i Jemen

Nye tall: Over 90.000 drept i krigen i Jemen

Over 90.000 mennesker er drept i krigen i Jemen, ifølge organisasjonen ACLED. I tillegg har titusener av jemenittiske barn dødd av sult.

Publisert

Krigen i Jemen har rast siden 2015, og FN har beskrevet situasjonen i landet som verdens verste humanitære katastrofe.

Denne uken ble et nytt anslag over antall drepte presentert av organisasjonen Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) , som jobber med å innhente og analysere informasjon om konflikter.

Minst 91.600 er blitt drept i Jemen siden 2015, ifølge ACLED. Av disse er over 11.000 sivile som er drept i angrep direkte rettet mot sivile.

Flertallet av disse sivile ofrene skal ha blitt drept i angrep utført av den internasjonale koalisjonen som Saudi-Arabia leder i Jemen.

ACLED har nå fullført arbeidet med et anslag over antall drepte som strekker seg helt tilbake til krigen brøt ut i 2015. Men tallet omfatter ikke dem som har dødd av sult, underernæring og sykdom i kjølvannet av konflikten.

I fjor anslo Redd Barna at opptil 85.000 barn har dødd av akutt underernæring i Jemen.

Over 8 millioner mennesker i Jemen er truet av sult, ifølge FN. 22 millioner mennesker i landet trenger humanitær hjelp eller beskyttelse.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.