Nye skatteliste-regler: Slik finner du ut hvem som har søkt på deg

Skattelistene er ute. Dette bør du vite før du søker.

(upublisert) Opprettet

I år bør du tenke deg nøye om før du søker i skattelistene. Stortinget har nemlig besluttet at alle søk i skattelistene fra inntektsåret 2013 skal logges. Det betyr at dersom du søker på en nabo, kollega eller venn, så får de vite om det.

>>>Her søker du i skattelistene

 

Har noen søkt på deg? Finn det ut

Vil du vite om noen har søkt etter deg i listene, logger du deg inn på skatteetatens sider medl MinID.

- Fra i år er det ny ordning for søk i skattelistene. Med den nye ordningen kan du finne ut hvem det er som har søkt på deg i skattelistene. Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt på deg, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i Skatteetaten.

Nytt av året er også aldersgrensen på 16 år for å søke i listene.

Stor nedgang?

Rundt 898.000 unike brukere har søkt i skattelistene for inntektsåret 2012 i løpet av året som er gått siden publisering. Det er gjort mer enn 16.5 millioner i søk.

Det er naturlig å tro at søketallet i år vil gå kraftig ned som følge av at alle søk logges.

- Nå kan jeg bare ved å logge med selv inn, sjekke hvem som har søkt meg opp i skattelistene. Det vil trolig føre til at færre snoker. Jeg tror det gjør noe med oss at vi blir sett i kortene, og de fleste vil nok tenke seg om to ganger før de søker noen opp i skattelistene heretter, sier avdelingsdirektør Kim Ellertsen i Datatilsynet til Dagbladet.

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.