Nye samtaler mellom Russland og Ukraina fredag: - Skjer lite konkret

Fredssamtalene mellom Russland og Ukraina gjenopptas fredag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det skjer lite konkret i samtalene.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det skjer lite konkret i fredssamtalene med Russland. Samtalene gjenopptas fredag. Presidenten talte til Stortinget onsdag. Foto: Heiko Junge / POOL / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det skjer lite konkret i fredssamtalene med Russland. Samtalene gjenopptas fredag. Presidenten talte til Stortinget onsdag. Foto: Heiko Junge / POOL / NTB Vis mer
Publisert

Zelenskyj sier at samtalene fortsetter, men at det «for øyeblikket kun er ord, ingenting konkret», skriver Sky News. Ukrainske styrker forbereder seg på nye russiske angrep mot Donbas-regionen øst i landet, sier presidenten videre.

Den ukrainske forhandleren Mykhailo Podoljak sa tidligere at han var «optimistisk» etter fredssamtaler med Russland i Istanbul. Der la ukrainerne fram et forslag om å ikke tillate utenlandske militærbaser på sitt territorium, samt en slutt på ambisjonene om å slutte seg til Nato.

Davyd Arakhamia, en annen ukrainsk forhandler, sier til Sky News at fredssamtalene vil fortsette virtuelt fredag. Ifølge ham har Ukraina foreslått et møte mellom Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin, men at Russland svarte at det må mer arbeid til på et utkast til et traktat.

(NTB)

SIKKERHETSRÅDET: USAs viseutenriksminister var klar i talen under et ekstraordinært møte i FNs sikkerhetsråd tirsdag kveld. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer