Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix.
Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix. Vis mer

Nye regler: Sjekk når postbudet kommer innom deg

1. juli ble det innført en lang rekke regelendringer i Norge. Blant annet fører endringer i postloven til at du kun får levert post annenhver dag.

Publisert

Endring i postloven gjør at postomdeling endres fra fem dager i uken til annenhver dag. Endringene i loven trådte i kraft 1. juli, men for den vanlige mannen i gata merkes ikke endringene før fra 7. juli.

Her kan du sjekke når posten din kommer.

Digitaliseringen og fallende brevvolumer er blant grunnene til reduksjonen i antall omdelingsdager.

– Postomdeling annenhver dag er bedre tilpasset fremtidens etterspørsel etter posttjenester, sier avdelingsdirektør Hans Jørgen Enger i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Endringen betyr at posten leveres annenhver hverdag i en toukerssyklus: mandag, onsdag og fredag den ene uka, og tirsdag og torsdag den andre uka. Avisombæring skal fortsatt foregå seks dager i uka, foreløpig fram til 2022, og post i butikk vil være åpent som før.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.