Nye regler: Innfører bøter for dårlige dyreeiere

Kan gi millionbot.

(upublisert) Opprettet
Mattilsynet innfører nå bøter for vanskjøtsel av dyr. Bønder kan få flere tusen kroner i gebyr, mens bedrifter kan få millionbøter for dårlig dyrevelferd.
I forrige uke innførte Mattilsynet og Landbruksdirektoratet en mulighet til å frata produksjonstilskuddet til bønder som vanskjøtter dyrene sine. Nå går Mattilsynet enda lenger, skriver Nationen. – Vi har mulighet til å utstede overtredelsesgebyr for brudd på store deler av dyrevelferdsloven. Overtredelsene gjelder brudd som omfatter tilsyn, stell og levemiljø, sier seniorrådgiver Baard Birkeland i Mattilsynet. For privatpersoner vil bøtene variere fra 3.440 kroner til 17.200 kroner, og for bedrifter fra 6.020 kroner til 1.325.500 kroner. – Det høyeste beløpet vil kunne utstedes til bedrifter som har tjent penger på vanskjøtting av dyrene ved for eksempel å transportere altfor mange dyr eller bruke altfor små fjøs, sier Birkeland. For de groveste bruddene på lovgivningen vil Mattilsynet fortsette å politianmelde framfor å utstede bøter. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.