Nye regler for barnepensjon lagt frem

Nye, enklere skatteregler for barnepensjon skal tre i kraft fra 2024. De innebærer blant annet særskilt fradrag på 30.000 kroner.

(Foto: Ørn E. Borgen / NTB)
(Foto: Ørn E. Borgen / NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Dagens regler for skattlegging av barnepensjon er svært kompliserte. Regjeringen mener at det er en bedre løsning å skattlegge barnepensjon som kapitalinntekt, kombinert med et nytt fradrag, enn å skattlegge den som lønn, heter det i en pressemelding fra Finansdepartementet.

Stortinget vedtok i 2020 endringer i reglene for barnepensjon fra folketrygden. Endringene innebærer at nivået på barnepensjonen øker vesentlig for de fleste, heter det i pressemeldingen.

Regjeringen mener dagens endringer innebærer en klar forenkling av reglene.

– De vil også gi lav skatt på arbeidsinntekt som barn har ved siden av barnepensjonen. Forslaget sikrer et godt nivå på barnepensjonen etter skatt. Forslaget omfatter også barnepensjon fra andre ordninger enn folketrygden, som skattlegges på samme måte som barnepensjon fra folketrygden.

Regjeringen foreslår at det særskilte fradraget skal utgjøre 30 000 kroner, som er høyere enn det som var foreslått i høringen. Endringene skal tre i kraft med virkning fra inntektsåret 2024.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer