Nye regler for å komme inn i Sverige og Danmark

Danmark og Sverige innfører krav om fremleggelse av negativ koronatest for innreise til de to landene, uavhengig av vaksinestatus.

Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Danske myndigheter krever at reisende må legge fram negativ antigentest som er mindre enn 48 timer gammel eller en PCR-test som er maks 72 timer gammel. Tiltaket trådte i verk mandag, og det varer i første omgang til 17. januar.

Men det er en rekke unntak, blant annet for innreise fra den tyske delstaten Schleswig-Holstein, som grenser til Danmark, for forretningsreiser, for barn under 15 år og for personer som kan dokumentere at de har vært smittet med koronavirus i løpet av de siste seks månedene.

Sverige innfører fra tirsdag krav om at alle utenlandske besøkende over tolv år må vise fram en negativ test som ikke er mer enn 48 timer gammel. Både PCR-tester og hurtigtester godtas.

Pendlere er unntatt fra kravet, opplyser svenske myndigheter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer