Nye regler: Elsparkesyklister mistet lappen

To dager etter at det ble innført promillegrense for å kjøre elsparkesykkel ble en ung mann på Gjøvik fratatt førerkortet for fyllekjøring på elsparkesykkel.

Nå mister man førerkortet dersom man fyllekjører med elsparkesykkel. Promillegrensen er den samme som for bil - 0,2. Foto: Geir Olsen / NTB
Nå mister man førerkortet dersom man fyllekjører med elsparkesykkel. Promillegrensen er den samme som for bil - 0,2. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Rett før midnatt fredag kveld stanset politiet på Gjøvik en mann på som kjørte med en passasjer stående bak på sykkelen. Det viste seg at føreren, en mann i 20-årene, var alkoholpåvirket.

– Han er anmeldt for kjøring i påvirket tilstand og er fratatt førerkortet, opplyser operasjonsleder Therese Bylterud i Innlandet politidistrikt til NTB.

Men det er ikke første gang noen blir tatt for å kjøre elsparkesykkel i påvirket tilstand i distriktet.

– Dette er det andre tilfellet som jeg kjenner til i vårt politidistrikt etter at promillegrensen ble innført, forteller operasjonsleder Therese Bylterud ved Innlandet politidistrikt.

Allerede onsdag kveld, samme dag som de nye reglene trådte i kraft, ble en mann i 40-årene tatt for å kjøre elsparkesykkel i påvirket tilstand i Hunndalen i Gjøvik.

– Det viste seg at han var påvirket av andre ting, forteller operasjonslederen.

Siden mannen ikke hadde førerkort, slapp han førerkortbeslag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer