Nye Norwegian-kanselleringer

Norwegian har kansellert åtte flygninger fra Oslo Lufthavn mandag som følge av at alle Boeing MAX 8-flyene er satt på bakken. Flere blir det utover i uka.

Et av Norwegians Boeing 737 MAX 8-fly er parkert på bakken i Helsinki. Foto: Heikki Saukkomaa / AP / NTB scanpix
Et av Norwegians Boeing 737 MAX 8-fly er parkert på bakken i Helsinki. Foto: Heikki Saukkomaa / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åtte av Norwegians flygninger mandag er kansellert fra Oslo Lufthavn, ifølge ruteinformasjon på flyselskapets nettsider. Tirsdag og onsdag er foreløpig 11 og 17 flygninger kansellert.

– Vi har jobbet på spreng hele døgnet de siste dagene for å finne gode løsninger til de som blir berørt av det forholdsvis lave antallet kanselleringer vi har hatt den siste uka, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen i Norwegian.

18 Norwegian-fly av typen Boeing 737 MAX 8 er satt på bakken etter at et Ethiopian Airlines-fly av samme modell styrtet i Etiopia søndag. Ulykken kostet alle 157 om bord livet.

Ikke uvanlig tall

Etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter tirsdag valgte Norwegian å sette alle flyene på bakken. Fra torsdag har flyselskapet kansellert flyginger.

Kommunikasjonssjef Sandaker Nilsen mener at tallet på kanselleringer ikke har vært spesielt høyt.

– For å sette dette i perspektiv, er det viktig å understreke at antall daglige Norwegian-innstillinger er lavere enn det som er vanlig blant flyselskaper som flyr inn og ut av norske flyplasser en gjennomsnittsdag i mars, forklarer Nielsen i Norwegian.

Følger instruks

Norwegian mottok det første MAX-flyet i 2017. Totalt har flyselskapet bestilt 110 av flytypen, og har fått levert 18 av disse så langt. Flyselskapet vet ikke når de 18 flyene igjen vil være i drift.

– Vi følger de instrukser vi får fra luftfartsmyndighetene, og håper og forventer at flyene skal være på vingene igjen i løpet av kort tid, sier Nielsen.

Passasjerer som blir berørt har blitt og blir kontaktet direkte ved hjelp av SMS, og oppfordrer til å sjekke flyselskapets ruteinformasjon for informasjon om enkeltflyginger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer