Nye land på skatte-«svarteliste»

Øystatene Bahamas og Turks- og Caicosøyene er lagt til EUs «svarteliste» over skatteparadiser.

Bahamas er blant landene som legges på ny svartelister over skatteparadiser. Foto: NTB scanpix / Shutterstock
Bahamas er blant landene som legges på ny svartelister over skatteparadiser. Foto: NTB scanpix / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også øystaten Anguilla er tilbake på svartelisten som en såkalt «ikke-samvirkende jurisdiksjon», kun et år etter at den ble fjernet.

EU begrunner avgjørelsen med bekymringer for at «disse jurisdiksjonene, som alle har null eller nominell sats på selskapsskatt, tiltrekker seg fortjeneste uten reell, økonomisk aktivitet».

Svartelisten ble opprettet i 2017 for å motvirke skatteunndragelse og oppdateres hver sjette måned. Ingen EU-land er ført opp. Det er derimot tolv andre «juridsikasjoner» som anses som «ikke-samvirkende»: Amerikansk Samoa, Anguilla, Bahamas, Fiji, Guam, Palau, Panama, Samoa, Trinidad og Tobago, Turks- og Caicosøyene, De amerikanske jomfruøyene og Vanuatu.

EU forventer at medlemslandene tar hensyn til listen i utformingen av utenriks- og utviklingspolitikk, mens EU-kommisjonen selv bruker listen når det fattes avgjørelser om finansieringer og investeringer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer