Nye karantenehotellregler: - Kan ikke gjøre noe hvis de velger å unndra seg

Fra og med mandag må du i karantenehotell i minst en uke om du har vært på en unødvendig utenlandsreise. Men ingen stanser deg fra å reise hjem.

Park Inn by Radisson Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardermoen for innreisende til Norge. Foto: Annika Byrde / NTB
Park Inn by Radisson Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardermoen for innreisende til Norge. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

– De har en plikt til å gjennomføre karantenen, men vi kan ikke gjøre noe hvis de velger å unndra seg, sier Roger Sandum i Ullensaker kommune til NTB.

Natt til søndag forlot en mann i 50-årene karantenehotell ved Oslo lufthavn, Gardermoen. Han ble ikke pågrepet.

– Vi pågriper ikke folk for å forlate hotellene, men nøyer oss med anmeldelse, sa operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til NTB.

Dermed kan mannen vente en bot, som etter bøtedirektivet skal ligge på om lag 20.000 kroner. Det kan også en kvinne i 60-årene, som forlot flyplassen i en ventende bil, og senere ble stoppet i Ås kommune og bøtelagt.

Politiet holder ikke vakt

Øst politidistrikt bekrefter at de ikke vil stanse personer som forlater karantenehotellet før tiden.

– Innreisekarantene er en plikt den enkelte har. Det er ikke slik at politiet har vakthold ved hotellene for å hindre reisende i å avbryte karantenen. Slike forhold blir altså fulgt opp med anmeldelser i ettertid, skriver distriktet i en uttalelse.

De legger til at hovedregelen er at kommunen som hotellet ligger i, skal skrive anmeldelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer