Nye israelske luftangrep mot Gazastripen

For andre gang siden Israel og Hamas inngikk en våpenhvile etter en elleve dager lang krig, har Israel gjennomført nye luftangrep mot Gazastripen.

Publisert

Luftangrepene ble gjennomført torsdag kveld etter at palestinske aktivister sendte brannstiftende ballonger over grensen til Israel for tredje dag på rad.

Det er ikke blitt meldt om drepte eller sårede så langt.

Alarmen gikk i flere israelske bosetninger nær Gazastripen kort tid etter luftangrepet, men det er ikke klart om det ble skutt mot disse områdene.

Det israelske forsvaret (IDF) opplyser at jagerfly har rammet bygninger og steder Hamas bruker til å skyte opp raketter. IDF sier videre at det er forberedt på ulike scenario, inkludert «en gjenopptakelse av fiendtligheter».

Spenningen har vært høy siden våpenhvilen ble inngått, og meklere fra Egypt har møtt representanter fra Israel og Hamas for å hindre at den skjøre og uformelle avtalen overholdes.

Israel gikk også til angrep onsdag morgen. Ifølge israelske myndigheter var de rettet mot Hamas-bygninger. Ingen ble drept eller såret i det angrepet.

Det har vært krig mellom Israel og Hamas fire ganger siden den islamske militante gruppen grep makten i 2007. Israel og Egypt har innført strenge blokader av Gazastripen, som har mer enn 2 millioner innbyggere, siden Hamas tok over.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer