Nye hetebølger rammer Sør-Europa

Nye hetebølger med temperaturer over 40 grader brer seg over sørlige land i Europa. Hetebølgene kan føre til nye varmerekorder.

Turister kjøler seg ned i fontenen på Piazza del Popolo i Roma. Landet er nok en gang rammet av svært høye temperaturer. Foto: Cecilia Fabiano / LaPresse / AP / NTB
Turister kjøler seg ned i fontenen på Piazza del Popolo i Roma. Landet er nok en gang rammet av svært høye temperaturer. Foto: Cecilia Fabiano / LaPresse / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det er ventet at temperaturene i Frankrike skal overstige 40 grader denne uken. Sør i landet har det allerede vært uvanlig høye temperaturer i noen dager, med over 37 grader torsdag. Heten begynner nå å bre seg lenger opp i landet.

På tirsdag og onsdag neste uke er det ventet over 40 grader flere steder, og det er sendt ut flere farevarsler.

Ifølge værmeldinger kan den pågående hetebølgen nå rekordnivåer, både i antall dager og temperaturer. I 2012 ble det satt rekord med opptil 41 grader i fem dager i landet.

Italia opplever også hetebølge. I byene Firenze, Bologna, Perugia, Bolzano og Brescia er det sendt ut farevarsler.

Heten er ventet å vare i minst en uke til, særlig i de sentrale og sørlige delene av Italia. I Roma leter innbyggerne og turister etter skygge for å beskytte seg mot solsteiken.

– Varmen her er svært fuktig og vi sliter veldig, selv om vi er vant med varme fordi vi enkelte dager har opplevd 45 grader i skyggen, sier turisten Vanesa, som er fra Sevilla i Spania.

Spania har også vært rammet av hetebølger denne sommeren, og Sevilla i sør er en av byene som opplevde godt over 40 grader.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer