Nye fartsgrenser på sjøen i 2022

Et omfattende nytt statlig regelverk for fartsgrenser på sjøen trådte i kraft fra og med 1. januar i år. Enkelte skilt kan dermed være utdatert.

Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB
Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Den nye forskriften fra Kystverket innebærer at 125 lokale fartsforskrifter i 95 kommuner oppheves.

– Dette betyr at det vil være nye fartsgrenser i en del områder. Sjekk gjerne kartet som viser regulering av fart for næringsfartøy , og kartet som viser fartsgrenser for fritidsfartøy , sier Sven Martin Tønnessen, direktør for transport, havn og farlei i Kystverket.

Kystverket regulerer fart for fritidsfartøy i hoved- og biled og for næringsfartøy, mens det er kommunene selv som regulerer fart for fritidsfartøy i kommunens eget sjøområde

Sjøfartsdirektoratet varsler om at sjøfarende i en periode fram mot våren kan oppleve at skiltene som viser fartsgrensen ikke er korrekte.

– Dette skyldes at både Kystverket og kommunene trenger noe tid for å få gjort de nødvendige endringene på skiltene.

De nye statlige fartsreguleringene finner man på Lovdata. Kommunale fartsgrenser må man finne hos kommunene.

(©NTB)

NON STOP: En båt hadde det tydeligvis travelt, for den stoppet ikke. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer