Nye droneangrep mot Kyiv og Odesa

Havneanlegg og kornlagre i Odesa ble natt til onsdag utsatt for droneangrep som utløste flere branner, opplyser guvernøren. I Kyiv ble 10 droner skutt ned.

Ukrainske millitære søker etter droner i lufta under et angrep over Kyiv 25. juli. Foto: NTB / Reuters / Gleb Garanich
Ukrainske millitære søker etter droner i lufta under et angrep over Kyiv 25. juli. Foto: NTB / Reuters / Gleb Garanich Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det er ikke meldt om skadde eller drepte etter droneangrepet mot Kyiv, som ifølge byens militære ledelse ble utført med ti iranskbygde droner. Dronene kom fra ulike retninger, og alle ble skutt ned av det ukrainske luftforsvaret, opplyser militærledelsen.

Ordfører Vitalij Klitsjko skriver på Telegram at det er meldt at rester av en drone falt ned i bydelen Solomianskij, sørvest for sentrum.

Fra Odesa skriver guvernør Oleh Kiper at det oppsto flere branner etter at droner angrep havneanlegg og kornlagre. Heller ikke her er det meldt om skadde eller drepte, skriver Kiper på Telegram.

Ukrainske medier skriver at dronene kom inn fra Svartehavet og deretter beveget seg vestover langs Donau mot Izmajil. Byen ligger tvers over elven fra Romania, og ukrainsk korn er sendt med lekter til rumenske svartehavsbyen Constanta for utskiping derfra.

Sent i juli ble et kornlager i Izmajil ødelagt i et annet russisk angrep.

Etter at Russland trakk seg fra avtalen om trygg eksport av ukrainsk korn via Svartehavet, har russerne trappet opp angrepene på Ukrainas havner og infrastruktur. I tillegg har Russland varslet opptrapping av droneangrep som hevn på droneangrep utført mot Moskva de siste dagene.

(NTB)

Mer om