Nye coronatiltak trådt i kraft i Sverige

Skjenkestopp klokken 23, antall begrensninger på sammenkomster og anbefaling om å redusere nærkontakter, er blant tiltakene som har trådt i kraft i Sverige.

Statsminister i Sverige Magdalena Andersson (S) sier at de nye tiltakene vil vurderes fortløpende. Foto: Marko Säävälä / TT / NTB
Statsminister i Sverige Magdalena Andersson (S) sier at de nye tiltakene vil vurderes fortløpende. Foto: Marko Säävälä / TT / NTB Vis mer
Publisert

De nye innstrammingene ble kunngjort i starten av uka etter at Sverige har opplevd stigende smitte den siste tiden. De trådte i kraft fra onsdag.

Framover må all alkoholservering stenge klokken 23, og på restauranter videreføres regelen om at det maksimalt kan være åtte personer i et selskap. Det er servering ved bordene og krav om én meters avstand mellom selskaper.

Regjeringen ber også voksne om å begrense antall nærkontakter innendørs. Det settes også begrensninger på hvor mange som kan møtes til offentlige arrangementer.

Dessuten skal alle svensker som kan jobbe hjemmefra, gjøre det.

– Vi vet godt at det er inngripende tiltak. Derfor understreker vi at dette er tiltak som vil bli vurdert løpende, sa Sveriges statsminister Magdalena Andersson da hun mandag kunngjorde tiltakene.

(©NTB)

PROPAGANDA: Denne videoen fra Sverige ble brukt som propaganda i Polen, men situasjonen er ikke ekte. Video: TVP / Twitter. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer