Nye bompengekutt: Her blir takstene nær halvvert

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Fremskrittspartiet sørger for at ytterligere 277 millioner kroner brukes på å slette bompengegjeld i år. Tiltaket er en del av enigheten om salderingen av 2020-budsjettet, som ble klar onsdag, ifølge NTB.
  • De 277 millionene brukes på å nær halvvere takstene i to prosjekter: Kvammapakken på fylkesvei 7 og fylkesvei 49 i Kvam herad i Vestland fylke og E10 Leirvik ved Trældalstunnelen.
  • Fra tidligere er det kjent at regjeringspartiene og Frp er enige om å bruke 1,2 milliarder på reduksjon i bompengegjeld fordelt på sju prosjekter. Sjekk oversikten her.
  • Bompengekuttene ble kritisert av MDG da forslaget til statsbudsjett ble lagt frem: - De gjør det nå billigere å kjøpe fossilbil, og bruker to milliarder på å kutte bompenger, i stedet for å droppe de dyre motorveiene. Det skaper mer forurensning og klimaendringer, sa partileder Une Bastholm til TV2.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer