Opptaksjuks

Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen

«Full House»-skuespiller Lori Loughlin og ti andre som er anklaget i opptaksjuksskandalen i USA, har fått utvidet tiltalen mot seg.

Skuespiller Lori Loughlin, best kjent fra TV-komedien «Under samme tak» («Full House»), og hennes ektemann Mossimo Giannulli er blant en rekke personer som er tiltalt i opptaksjuksskandalen i USA. Foto: AP / NTB scanpix
Skuespiller Lori Loughlin, best kjent fra TV-komedien «Under samme tak» («Full House»), og hennes ektemann Mossimo Giannulli er blant en rekke personer som er tiltalt i opptaksjuksskandalen i USA. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Loughlin og de ti andre, deriblant hennes ektemann, klesdesigner Mossimo Giannulli, er også tiltalt for å ha inngått et forbund om å bestikke offentlige tjenestemenn. Det opplyste påtalemyndigheten i Massachusetts tirsdag.

Loughlin er kjent fra den amerikanske komiserien «Full House», som på norsk har navnet «Under samme tak».

Loughlin og ektemannen er fra før av tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar, rundt 4,5 millioner kroner, for å sikre sine to døtre plass på University of Southern California ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

Ekteparet har nektet straffskyld for de tidligere anklagene. Det er ikke kjent hvordan de stiller seg til de nye.

Hovedpersonen bak nettverket som skal har lagt til rette for opptaksjukset, William Rick Singer, anklages for å ha distribuert i alt 25 millioner dollar til sine kontakter i bytte for å få tenåringer inn på eliteuniversiteter. Han har erklært seg skyldig og samarbeider med myndighetene.

Loughlin og Giannulli er to av 50 velstående foreldre som er anklaget i collegeskandalen. Blant dem er også «Frustrerte fruer»-skuespiller Felicity Huffman. Hun soner nå en dom på 14 dagers fengsel for ha betalt 15.000 dollar for at datteren skulle få bedre karakter på en opptaksprøve til et universitet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer