Nybilsalget stuper

Det er blitt registrert 28 950 nye personbiler i Norge i tredje kvartal i 2023. Det er en nedgang på 15,5 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Nybilsalget har falt med over 15 prosent på ett år. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Nybilsalget har falt med over 15 prosent på ett år. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Det viser en ny kvartalsrapport fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Til sammen har det blitt kjøpt biler til en samlet verdi av 53,6 milliarder kroner så langt i 2023. Det er 4,1 milliarder kroner mindre enn i samme periode i fjor.

Fallet skyldes trolig renteøkningene, mener direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsråd for veitrafikken la torsdag fram en verdirapport for 3. kvartal for bilsalget i Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsråd for veitrafikken la torsdag fram en verdirapport for 3. kvartal for bilsalget i Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

– En strammere økonomi for mange, med kraftig prisstigning og flere renteøkninger preger både markedet og folks valg ved kjøp av ny bil. Det viser samlet verdi av nybilkjøpene i de tre første kvartalene i år, sier han.

Norske privatkunder har i gjennomsnitt brukt omtrent 550 000 kroner på nye biler så langt i året.

– Det er langt større nøkternhet i nybilkjøpet nå enn vi har sett de siste par årene. Nybilkjøperne har valgt færre dyre biler i 2023, og både andelen og tilbudet av personbiler i prisklassen rundt 500 000 kroner har økt, sier Thorsen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer