Ny vulkanfare på Island - Grindavik evakueres igjen

Innbyggerne i småbyen Grindavik på Island må evakueres igjen på grunn av fare for et nytt vulkanutbrudd.

Innbyggerne i Grindavik på Island må nok en gang evakuere. Myndighetene frykter at et nytt vulkanutbrudd er i emning. Dette bildet er tatt 21. desember. Foto: Marco Di Marco / AP / NTB Innbyggerne i Grindavik på Island må nok en gang evakuere. Myndighetene frykter at et nytt vulkanutbrudd er i emning. Dette bildet er tatt 21. desember. Foto: Marco Di Marco / AP / NTB
Innbyggerne i Grindavik på Island må nok en gang evakuere. Myndighetene frykter at et nytt vulkanutbrudd er i emning. Dette bildet er tatt 21. desember. Foto: Marco Di Marco / AP / NTB Innbyggerne i Grindavik på Island må nok en gang evakuere. Myndighetene frykter at et nytt vulkanutbrudd er i emning. Dette bildet er tatt 21. desember. Foto: Marco Di Marco / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Myndighetene har gitt alle de om lag 4000 innbyggerne beskjed om at de må forlate byen innen mandag kveld.

Etter klokka 19 lokal tid mandag blir det forbudt å oppholde seg i byen. Forbudet gjelder i tre uker, opplyser politiet.

Kringkasteren RUV melder at det er større risiko for sprekker og uventede sprekkåpninger i Grindavik enn tidligere. Innbyggerne anbefales å ikke oppholde seg i byen de neste dagene, selv om fristen til å evakuere er satt til mandag kveld.

10. november ble alle innbyggerne i den lille byen på Reykjaneshalvøya vest på Island evakuert etter en rekke jordskjelv som etterlot store sprekker og åpninger i jordskorpen.

Jordskjelvene var et varsel om et forestående vulkanutbrudd, og det inntraff 18. desember. Lavaen fra vulkanutbruddet nådde imidlertid ikke fram til Grindavik.