Ny virusvariant påvist i Norge

For første gang er den potensielt svært smittsomme Lambda-varianten av coronaviruset påvist i Norge, bekrefter FHI.

Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet sier at Lambda-varianten av coronaviruset nå er påvist i Norge. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.
Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet sier at Lambda-varianten av coronaviruset nå er påvist i Norge. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB. Vis mer
Publisert

Lambda-varianten ble først funnet i Peru i august 2020, men har de siste månedene spredd seg til minst 40 land.

Nå har det første tilfellet av varianten blitt registrert i Norge, bekrefter overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) overfor TV 2.

– Det kan være flere tilfeller i Norge, men sannsynligvis ikke, sier han til kanalen.

FHI kan ikke opplyse hvor og når tilfellet er påvist, men sier det har skjedd en gang i løpet av de siste fire ukene. Aavitsland sier man ikke er spesielt bekymret for denne varianten ettersom den neppe klarer å utkonkurrere Delta-varianten som dominerer nå.

– Den har noen mutasjoner som gir høyere smittsomhet og kanskje unngår tidligere vaksinasjon i noen grad, men neppe mye, og neppe så mye som Delta, sier Aavitsland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer