Ny undersøkelse: Gutter har spillkonsoll og jenter har smartklokke

Flest gutter har spillkonsoller og VR-briller. Smartklokke og nettbrett er noe vanligere blant jenter, viser Medietilsynets Foreldreundersøkelse 2020.

NTB scanpix
NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Det er interessant at det er kjønnsforskjeller på dette området. Forskjellene mellom gutter og jenter er særlig tydelig når det kommer til utstyr for dataspill, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding.

Foreldre med barn mellom 1 år og 17 år har svart på undersøkelsen. Den viser blant annet at seks av ti gutter mellom fem og åtte år har en spillkonsoll som kan kobles til TV, mot fire av ti jenter på samme alder.

Foreldreundersøkelsen 2020 er gjennomført av Sentio Research Norge på oppdrag fra Medietilsynet. Undersøkelsen er rettet mot foreldre med barn i alderen 1 år til 17 år.

2.023 foreldre har svart og det er lik fordeling av gutte- og jenteforeldre. Undersøkelsen blir gjort tilgjengelig i løpet av høsten.

Forskjellene øker med alder

Fra barna er 9 år og oppover øker kjønnsforskjellene. Ni av ti gutter mellom 9 og 17 år har en spillkonsoll, mot seks av ti jevnaldrende jenter.

– Vi vet fra barn og medier-undersøkelsen at det er flere gutter enn jenter som spiller dataspill. Det kan være flere grunner til at flere gutter enn jenter spiller dataspill, men ulik tilgang på utstyr kan også ha noe å si, sier Velsand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer