NY Times: Storjury tiltaler Donald Trump hysjpenge-sak i New York

En storjury på Manhattan har stemt for å tiltale ekspresident Donald Trump i den såkalte hysjpenge-saken, sier fire kilder til New York Times.

En storjury på Manhattan har tatt ut tiltale mot tidligere president Donald Trump. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB
En storjury på Manhattan har tatt ut tiltale mot tidligere president Donald Trump. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tiltalen dreier seg om utbetalinger Trump skal ha gjort til pornoskuespilleren Stephanie Clifford, kjent under artistnavnet Stormy Daniels, for at hun ikke skulle fortelle om et forhold de hadde hatt.

Utbetalingen av de angivelige «hysjpengene» skjedde via Trumps tidligere advokat Michael Cohen noen uker før presidentvalget i 2016.

Cohen har vitnet for storjuryen og erkjent at han betalte Stormy Daniels 130.000 dollar, nærere 1,4 millioner kroner. Dette var et utlegg han deretter fikk tilbakebetalt fra Trump, har han fortalt.

Trump nekter for å ha hatt et forhold til Stormy Daniels og har kalt etterforskningen «en heksejakt». Han nekter også for å ha betalt henne for å holde tett.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer