Ny tiltaksplan for å redde norske bier og humler

Pollinerende insekter som bier og humler er avgjørende for økosystemet vårt. Torsdag presenterte regjeringen sin tiltaksplan for å bedre insektenes livevilkår.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) og landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) legger fram en tiltaksplan for å beskytte pollinerende ville insekter på Ola Narr i Oslo onsdag. Her slår de gress.Foto: Annika Byrde / NTB.
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) og landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) legger fram en tiltaksplan for å beskytte pollinerende ville insekter på Ola Narr i Oslo onsdag. Her slår de gress.Foto: Annika Byrde / NTB. Vis mer
Publisert

– Planen vi legger fram beskriver status for en rekke tiltak som allerede er igangsatt, samt 24 nye tiltak i regi av statlige sektorer, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) i en pressemelding.

I regjeringens tiltaksplan kommer det blant annet fram at viktige areal for pollinerende insekter skal kartlegges bedre, og hensyn for bier og humler skal styrkes i kommunal forvaltning.

– Stadig flere norske bønder sår og skjøtter blomsterstriper langs jordene sine. I løpet av sommeren er vi oppe i nærmere 4.000 blomstrende kilometer til glede for både insekt og folk, sier Rotevatn.

Tiltaksplanen kommer kun to dager etter at FNs klimapanel (IPCC) utga den sjette hovedrapporten om verdens klimaendringer.

Planen skal igangsette et nasjonalt overvåkingsprogram, som vil omfatte miljø- og landbrukssektor, olje- og energisektor, samferdsel, forsvarssektor og norske kommuner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer