Ny Tandrevold-kollaps i OL: – Det går bra med Ingrid

Ingrid Landmark Tandrevold hadde bronsemedaljen på OL-jaktstarten i lomma, men på sisterunden kollapset 25-åringen og måtte hjelpes ut fra målområdet.

KOLLAPS: Ingrid Landmark Tandrevold lå an til bronse på søndagens jaktstart, men så sa det bom stopp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tandrevold sank sammen i det hun passerte mållinjen som nummer 14. Både utøvere og støtteapparat styrtet til for å hjelpe henne med å få av seg utstyret. Deretter ble hun støttet bort fra målområdet.

I etterkant kunne landslagslege Lars Kolsrud fortelle at Fossum-løperen hadde det bra.

– Ingrid har kledd på seg og sitter og spiser og slapper av. Hun er veldig lei seg for at hun ikke fikk den plasseringen hun håpet på. Hun var skikkelig slått ut og tok ut alt, men hun var bevisst hele tiden. Akkurat nå er alt bra med Ingrid, sa Kolsrud.

Ingrid Landmark Tandrevold tikk tilsyn fra andre utøvere etter å ha passert målgang. Foto: Heiko Junge / NTB
Ingrid Landmark Tandrevold tikk tilsyn fra andre utøvere etter å ha passert målgang. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Løypene i Zhangjiakou ligger på vel 1700 meter over havet, og det har til tider gitt løpere utfordringer. Sist ut var altså Tandrevold.

– Det er en påkjenning både psykisk og fysisk det hun har vært gjennom nå. Ingrid har en evne til å ta seg helt ut. Hun har vist før at hun kanskje reagerer på høyde. Det får vi følge opp senere, fortsatte Kolsrud.

– Optimal forberedelse

Landslagssjef Per Arne Botnan tror ikke at kollapsen skyldtes dårlige forberedelser.

– Vi har hatt en optimal forberedelse, og når vi ser på antall medaljer vi har tatt her så viser det at vi har vært veldig godt forberedt. Så spiller jo vind og vær og kulde inn, sier han til NTB.

Ingrid Landmark Tandrevold måtte støttes bort fra målområdet. Foto: Heiko Junge / NTB
Ingrid Landmark Tandrevold måtte støttes bort fra målområdet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

– Vi har trent fra dag én når det har vært under 25 effektive minusgrader. Jeg synes det har vært optimalt så langt, og så optimalt som det kan bli for dem, fortsetter han.

Han vil imidlertid ikke konkludere noe rundt 25-åringens deltakelse på stafetten onsdag.

Lagvenninnene Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff gikk inn til gull og bronse, men det som skjedde med Tandrevold la en demper på gleden rett etter målgang.

Marte Olsbu Røiseland kunne juble for OL-gullet. Foto: Heiko Junge / NTB
Marte Olsbu Røiseland kunne juble for OL-gullet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Eckhoff, som er en av Tandrevolds beste venninner, passerte henne på sisterunden på vei mot bronse. Hun setter medaljen i annen rekke etter venninnens kollaps.

– Det blir litt bittersøtt, holdt jeg på å si. Jeg tror det går bra med Ingrid, og det er det viktigste, sa Eckhoff.

Helseutfordringer

Kollapsen kommer kun dager etter at Tandrevold gikk på en smell på sprinten. Der gikk hun inn til en sterk 5.-plass, men i etterkant sa hun at hun ikke husket den siste skytingen.

– Jeg har gått på smeller mange ganger, jeg. Det er ikke første gang. men det er noe ekstra når man går i høyden, og hvis man kommer på feil side og det bikker over, blir det ekstra tungt, sa hun til NTB etter sprinten.

Søndag kom en ny smell. Etter å ha gått ut fra siste skyting på tredjeplass og i rygg på sølvvinner Elvira Öberg, måtte hun stoppe nesten helt opp mot slutten og ble passert av elleve løpere.

Søndagens kollaps er den siste av en rekke problemer 25-åringen har hatt med helsa de siste årene. Under VM i Anterselva i 2019 mistet hun synet underveis i den siste skytingen.

I januar i fjor måtte hun avbryte verdenscupsprinten i Oberhof etter å ha fått hjerteflimmer etter siste skyting.

(©NTB)

Mer om