Ny smitterekord i Trondheim – kommunen vurderer nye tiltak

Mandag ble det registrert 44 nye smittetilfeller i Trondheim kommune. Det er ny rekord, og nå vurderer kommunens kriseledelse å skjerpe tiltakene.

Smitten blusser opp i Trondheim. Mandag ble det registrert 44 nye smittede i kommunen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Smitten blusser opp i Trondheim. Mandag ble det registrert 44 nye smittede i kommunen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I alt ble det gjennomført 1.898 tester, skriver kommunen. Aldri før har så mange testet positivt for korona på én dag i Trondheim.

Alle de 44 har milde sykdomsforløp, ifølge kommunen. Ti av smittetilfellene har ukjent smittevei, mens fem av de smittede er barn under ti år med kjent nærkontakt.

Smitterekorden gjør at kommunedirektør Morten Wolden har kalt inn kriseledelsen til et statusmøte tirsdag formiddag. Der vil det bli vurdert ytterligere tiltak.

– Vi kaller inn ved behov hele jula. Jeg har kalt inn i dag slik at hele kriseledelsen er oppdatert på utviklingen, og slik at vi får samordnet innsatsen, sier Wolden til Adresseavisen.

– Et av temaene vil dreie seg om det er nødvendig å gjøre flere tiltak. Hvis man skal gjøre flere tiltak, så må det nesten gå på sosiale begrensninger, sier helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune. Han er blant dem som skal delta i krisemøtet.

Han sier det sitter langt inne å komme med nye tiltak rett før jul.

– Men folk må holde avstand, også når de har julemarkeringer hjemme hos seg selv, sier Garåsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer