Ny smitterekord i Premier League – 28 tilfeller på en halv uke

Engelsk Premier League meldte tirsdag om ny smitterekord, med 28 positive prøver blant koronatestene innhentet mellom 28. og 31. desember.

De siste dagene av 2020 ble det satt ny smitterekord i Premier League. Manchester City-manager Pep Guardiola er blant dem som har fått mange koronatilfeller den siste tiden. Foto: Shaun Botterill, Pool via AP / NTB
De siste dagene av 2020 ble det satt ny smitterekord i Premier League. Manchester City-manager Pep Guardiola er blant dem som har fått mange koronatilfeller den siste tiden. Foto: Shaun Botterill, Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

Man har gått over til testing av spillere og klubbansatte to ganger i uka. Mens det var 28 smittetilfeller på de 1311 prøvene innhentet på årets fire siste dager, var det i tiden 1. til 3. januar 12 smittetilfeller på 984 prøver.

Det melder ligaen på sitt nettsted. Tre Premier League-kamper ble avlyst i perioden, på grunn av et betydelig antall smittetilfeller hos to klubber (Fulham og Manchester City).

Ligaen understreker at de fleste klubbene fortsatt har få smittetilfeller, og PL gjentar at man fortsatt har tillit til smitteverntiltakene.

Alle de smittede er isolert i 10 dager. Det opplyses ikke hvem som har testet positivt eller hvilke klubber de tilhører, selv om det gjennom avlysningene er kjent at Manchester City og Fulham er hardt rammet.

Tidligere var 18 positive prøver rekorden for en uke, i perioden 21. til 27. desember. Deretter følger 16 smittetilfeller i uka 9. til 15. november.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer