Ny smell for Erna

Oslo (NTB): Regjeringspartiene går på nok en smell på Vårt Lands meningsmåling for januar, mens Arbeiderpartiet befester posisjonen godt oppe på 40-tallet.

(upublisert) Opprettet
Ap går fram 0,8 prosentpoeng til 41,6 prosent på målingen som Norstat har laget for avisen. Tidligere regjeringskollega Senterpartiet går fram hele 1 prosentpoeng til en oppslutning på 5,1 prosent, mens Sosialistisk Venstreparti rykker fram 0,6 til 3,6 prosent.
Høyre faller 1,1 prosentpoeng til 20,9 prosent, mens Fremskrittspartiet går tilbake 0,3 prosentpoeng til 12,1 prosent. Også Kristelig Folkeparti faller tilbake, med 0,5 prosentpoeng til 5,1 prosent. Venstre på sin side går fram 0,4 til 5 blank. Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Ap fått hele 79 mandater og kunne dermed fått flertall sammen med Sp, som får åtte. SV ligger under sperregrensa og må nøye seg med ett sete i stortingssalen. Høyre og Frp får 36 og 20 mandater. Ved stortingsvalget i 2013 var tallene 48 og 29. Selv med støtte fra samarbeidspartiene Venstre og KrF, ville regjeringspartiene vært langt unna flertall for sine saker i Stortinget med mandatfordelingen ved denne målingen. For de øvrige partiene er det følgende oppslutning: Rødt 0,7 (-0,6), Miljøpartiet De Grønne 4,6 (-0,2), andre 0,4 (som sist). (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.