Ny skattemelding sendes ut på ulike dager

Skatteetaten gjør endringer i skattemeldingen for 2020. Enda flere kan ta i bruk den nye elektroniske skattemeldingen, men alle får den ikke samme dag.

Den elektroniske skattemeldingen er kraftig oppjustert og forbedret fra denne eldre utgaven. Alle elektroniske brukere kan nå bruke den nye skattemeldingen som ble introdusert i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Den elektroniske skattemeldingen er kraftig oppjustert og forbedret fra denne eldre utgaven. Alle elektroniske brukere kan nå bruke den nye skattemeldingen som ble introdusert i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Mange skattytere fikk tatt i bruk den nye elektroniske skattemeldingen i fjor. Enda flere vil få tilbud om den nye, litt forenklede og mer brukervennlige løsningen. Det eneste som kreves, er at du er registrert som elektronisk bruker hos Skatteetaten.

Enklere

Har du først trådt inn i den elektroniske verdenen hos Skatteetaten, er det mange ting som kan gjøres enklere. I den elektroniske skattemeldingen slipper du å lete opp skjemaer som skal legges ved. Disse skjemaene er tilgjengelige i programmet. Den mer digitale skattemeldingen gjør det også mulig for deg å melde inn endringer helt fram til fristen for innlevering går ut.

– Skattemeldingen er bygget opp på en ny måte med et nytt utseende. Postene slik vi kjenner dem fra tidligere år er erstattet av temaer som hører naturlig sammen. Du ser foreløpig skatteberegning med enten skatt til gode eller restskatt helt øverst på skjermen. Hvis du endrer et tall i skattemeldingen, så ser du oppdatert skatteberegning i skattemeldingen med en gang, sier Marta Johanne Gjengedal til NTB. Hun er divisjonsdirektør i divisjon brukerdialog i Skattedirektoratet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer