(Foto: S.Borisov / Shutterstock / NTB scanpix)
(Foto: S.Borisov / Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer

Turistskatt

Ny skatt: Nå blir det dyrere å bo på hotell i Amsterdam

Byrådet i Amsterdam har besluttet at det skal innføres en ny skatt på turister, som de siste årene har strømmet til byen i hopetall.

Publisert

Den nederlandske byen krever allerede inn en 7 prosents turistskatt på hotellregninger. Onsdag vedtok byrådet en ekstraskatt som innebærer at hotellgjester må betale 3 euro (27 kroner) per natt i framtiden.

Amsterdam forventer at den nye skatten vil ha et årlig proveny på 100 millioner euro. Pengene skal delvis gå til å bevare byens historiske preg.

Byen, som sliter med å håndtere en voldsom vekst i turismen, skal investere 289 millioner euro for å vedlikeholde broer, kanaler, parker og gater i løpet av de kommende årene.

Koninklijke Horeca i den nederlandske hotell- og restaurantforeningen er kritisk til skatten og viser til at Amsterdam allerede har noen av de høyeste turistskattene i Europa.

Den nederlandske hovedstaden venter å ta imot 30 millioner turister i året innen 2025.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.