Ny sak mot Jan Helge Andersen flyttes til Stavanger tross protest

En eventuell ny rettssak mot Baneheia-dømte Jan Helge Andersen skal gå i Stavanger, selv om partene ville ha den til Oslo.

Fra venstre bistandsadvokatene til Baneheia-ofrene, Audun Beckstrøm og Håkon Brækhus, med statsadvokat Andreas Schei og statsadvokat Johan Øverberg. Her fra Borgarting lagmannsrett i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB
Fra venstre bistandsadvokatene til Baneheia-ofrene, Audun Beckstrøm og Håkon Brækhus, med statsadvokat Andreas Schei og statsadvokat Johan Øverberg. Her fra Borgarting lagmannsrett i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det har Agder lagmannsrett besluttet i en fersk kjennelse, melder Aftenbladet. Andersens sak ble besluttet gjenopptatt i juni.

Det foreligger ikke «særlige grunner til å fravike lovens hovedregel om at saken skal behandles ved en tingrett med tilgrensende rettskrets til daværende Kristisand byrett (nå Agder tingrett), i dette tilfellet Sør-Rogaland tingrett», heter det i beslutningen.

Oslo statsadvokatembeter anførte at rettssak i en annen by er upraktisk og dyrt, siden etterforskningen er gjort av Oslo-politiet. De fleste aktørene i retten er også hjemmehørende på Østlandet.

Andersens advokat, Svein Holden, ønsket også rettssak i Oslo, mens bistandsadvokatene mener Sør-Rogaland tingrett er mest hensiktsmessig.

Jan Helge Andersen risikerer å bli tiltalt for drap eller medvirkning til drap på Lena Sløgedal Paulsen, noe han ble frifunnet for i 2002. Dette drapet er uoppklart etter den endelige frikjennelsen av Viggo Kristiansen tidligere i år.

Aftenbladet skriver at de har fått opplyst at beslutningen vil bli anket.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer