Ny regjering tatt i ed i Haiti

Statsminister Ariel Henry har tatt Haitis nye regjering i ed, fire måneder etter attentatet mot president Jovenel Moïse.

Haitis statsminister Ariel Henry tok landets nye regjering i ed onsdag, fire måneder etter attentatet mot president Jovenel Moïse. Foto: Odelyn Joseph / AP / NTB
Haitis statsminister Ariel Henry tok landets nye regjering i ed onsdag, fire måneder etter attentatet mot president Jovenel Moïse. Foto: Odelyn Joseph / AP / NTB Vis mer
Publisert

Landet sliter med vold, kidnappinger og drivstoffmangel, og skylda gis til innflytelsesrike gjenger som har blokkert flere terminaler for drivstoffdistribusjon.

– Dere aksepterte dette under vanskelige omstendigheter, sa Henry til sin nye regjering.

Den nye regjeringen poserer for et gruppebilde i hovedstaden Port-au-Prince. Foto: Odelyn Joseph / AP / NTB
Den nye regjeringen poserer for et gruppebilde i hovedstaden Port-au-Prince. Foto: Odelyn Joseph / AP / NTB Vis mer

Han har utnevnt ni statsråder, blant annet med ansvar for utenrikssaker, økonomien, rettsvesenet, utdanning og helse. Blant dem som erstattes, er utenriksminister Claude Joseph, som en liten stund var fungerende statsminister etter at attentatet mot Moïse.

Moïse ble skutt og drept i sitt eget hjem og kona ble alvorlig såret i et attentat natt til 7. juli. Mer enn 40 personer er blitt pågrepet for drapet hittil, deriblant 18 colombianske ekssoldater og flere haitiske politifolk.

Henry advarer om at det er vanskelige avgjørelser i vente, gitt en komplekse situasjonen i landet, og lover at regjeringen gjør alt de kan for å ivareta sikkerheten i landet med ressursene de har tilgjengelig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer