Ny rapport: Kielferga og danskebåten kan få ny havn

Konsulentfirmaet bak en ny rapport mener at utenlandsfergene i Oslo bør flyttes til en felles terminal på Kongshavn ved Sjursøya.

Kielferga, som i dag seiler fra Filipstad, kan få ny terminal på Kongshavn hvis politikerne i Oslo vedtar dette. Foto: Annika Byrde / NTB
Kielferga, som i dag seiler fra Filipstad, kan få ny terminal på Kongshavn hvis politikerne i Oslo vedtar dette. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

I dag drar fergene til Kiel fra Filipstad, mens fergene til København drar fra Vippetangen.

På Filipstad er det planlagt en storstilt utbygging med boliger, kultur og byliv, mens det på Vippetangen ikke er slike planer.

En ny rapport peker på at det beste alternativet, sett fra et byutviklingsperspektiv, er derfor å samle utenriksfergene ved Kongshavn, skriver Aftenposten.

Kongshavn ligger nedenfor Ekebergskråningen og består av kaiområdet mellom Sjursøya og Alnaelvas utløp i nord.

Rapporten, som er bestilt av byrådet, har sett på seks alternativer og konkluderer ikke med én samlet anbefaling. Men Kongshavn pekes ut som best både når det gjelder økonomi og byutvikling.

Utredningen er gjennomført av konsulentgruppen COWI, og rapporten skal nå ut på høring. Høringsfristen er mandag 15. november.

Så sendes saken bystyret for politisk behandling, noe som ifølge avisen kan skje rundt påsketider neste år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer