Ny rapport: Haalands verdi snuser på tre milliarder

Erling Braut Haalands overgangsverdi som fotballspiller anslås å ha steget til tett på tre milliarder. Det gjør han likevel ikke til verdens mest verdifulle.

Manchester Citys Erling Braut Haaland blir stadig mer verdt. Foto: Dave Thompson / AP / NTB
Manchester Citys Erling Braut Haaland blir stadig mer verdt. Foto: Dave Thompson / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en fersk rapport fra det anerkjente analyseselskapet Cies som tar for seg de anslåtte prislappene til verdens største fotballnavn. Listen oppdateres halvårlig, og i juni i fjor tronet Haaland på toppen.

Den gangen var nordmannens verdi anslått til 2,76 milliarder kroner. I den oppdaterte og første oversikten for 2024 har den økt til 2,83 milliarder kroner etter dagens eurokurs.

Haaland topper imidlertid ikke lenger listen. Førsteplassen går til Real Madrid-juvelen Jude Bellingham. Han anslås å være verdt 3,02 milliarder etter den eventyrlige starten på karrieren i spansk fotball.

Real Madrid-dominert i toppen

Bellingham, som var nummer fire på Cies-listen i juni i fjor, byttet ut Borussia Dortmund med Real Madrid foran inneværende sesong. Han har tatt La Liga med storm.

På plassene bak Haaland følger to andre Real Madrid-stjerner, brasilianerne Vinicius Junior og Rodrygo.

En video filmet fra tribunen viser dramaet da Erling Braut Haaland raste over dommerens avgjørelse etter kampslutt mot Tottenham. Vis mer

Martin Ødegaard er også inne topp ti. Han er plassert på tiendeplassen med en anslått overgangsverdi på 1,7 milliarder kroner.

Arsenal-kapteinen var betydelig lenger nede på listen i fjor sommer. Han har ifølge Cies økt egen verdi med langt bort imot en milliard på kort tid.

Kraftig vekst

«Sammenlignet med estimatene publisert i juni i fjor har antallet spillere med en verdi på over 100 millioner euro nesten doblet seg (fra 20 til 39), noe som gjenspeiler den kraftige prisveksten i spillerprisene i 2023», skriver analyseselskapet.

Verdien på spilleren som ligger på 100.-plass på listen er nå 71,3 millioner euro, mot 53,4 millioner i juni i fjor.

Estimatene til Cies er basert på mer enn 6000 transaksjoner. Tilgangen på disse gjør at selskapets statistiske modell nøyaktig kan forutsi overgangssummene som klubbene sannsynligvis vil måtte betale for de enkelte spillerne.

Anslagene tar ikke hensyn til eventuelle utkjøpsklausuler.

(©NTB)

Mer om