Ny pandemilov i Sverige: Lovforslag åpner for nedstengning av deler av samfunnet

Svenske myndigheter er urolige for smittespredningen. Nå presenteres et lovforslag som åpner for bredere nedstengning dersom den utvikler seg i feil retning.

Sosialminister Lena Hallengren presenterte onsdag en rekke lovforslag som innebærer omfattende nedstengninger. Arkivfoto: Jessica Gow/TT / NTB
Sosialminister Lena Hallengren presenterte onsdag en rekke lovforslag som innebærer omfattende nedstengninger. Arkivfoto: Jessica Gow/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lovforslaget innebærer muligheter for å stenge ned blant annet butikker, restauranter, museer og treningssentre.

– Vi ser med uro på utviklingen. Det er usikkert hvordan situasjonen vil utvikle seg, og det er en risiko for en tredje bølge, sa sosialminister Lena Hallengren på en hasteinnkalt pressekonferanse.

Tiltakene i lovforslagene vil gjelde fra 11. mars.

Myndighetene vil også gi kommunene mulighetene til å innføre oppholdsforbud på enkelte steder. Folk som bryter forbudene, vil kunne risikere bøter på drøyt 2.000 kroner.

Smittespredningen fortsatt er høy i Sverige. Virusmutasjonene innebærer dessuten en økt risiko. Landet har mindre grad enn andre land stengt ned samfunnet, men har den siste tiden skjerpet smitteverntiltakene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer