Gulltoalett stjålet

Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested

To menn er pågrepet og senere løslatt i politijakten på et toalett av 18 karat gull som ble stjålet fra en kunstutstilling på Winston Churchills fødested.

Slik så toalettet ut da det var montert på Guggenheim-museet i New York i 2016. Før helgen ble gulltoalettet montert som del av en kunstutstilling i England. Lørdag ble toalettet stjålet. Foto: AP / NTB scanpix
Slik så toalettet ut da det var montert på Guggenheim-museet i New York i 2016. Før helgen ble gulltoalettet montert som del av en kunstutstilling i England. Lørdag ble toalettet stjålet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Gulltoalettet ble stjålet natt til lørdag. Det var del av en kunstutstilling av den italienske kunstneren Maurizio Cattelan på Blenheim Palace utenfor Oxford. Stedet er best kjent som tidligere statsminister Winston Churchills fødested.

Den anslåtte verdien på toalettet spriker. Ifølge AP har det en verdi på 1 million pund, om lag 11 millioner kroner, mens DPA og AFP anslår en verdi i intervallet 43 millioner kroner til 54 millioner kroner.

En 66 år gammel mann ble pågrepet lørdag. Tirsdag ble en 36-åring også pågrepet. De to mistenkte er ikke blitt siktet, og begge er løslatt. Etterforskningen av tyveriet pågår fortsatt. Toalettet er ikke kommet til rette.

Gulltoalettet ble montert bare få dager før det ble stjålet. Politiet tror tyvene forlot eiendommen klokken 4.50 lørdag morgen, og at toalettet var det eneste som ble stjålet.

Besøkende på utstillingen kunne reservere et tre minutters besøk på gulltronen, som var koblet til vann- og avløpssystemet. Det har tidligere vært en populær attraksjon på Guggenheim-museet i New York.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer