Ny opptrapping av barnehagestreiken

Barnehagestreiken trappes nok en gang opp, og Fagforbundet tar ut ytterligere 97 medlemmer.

Rundt 2.400 barnehageansatte er nå tatt ut i streik. Her er ansatte i Espira Grefsen Stasjon barnehage i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Rundt 2.400 barnehageansatte er nå tatt ut i streik. Her er ansatte i Espira Grefsen Stasjon barnehage i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den nye opptrappingen skjer fra onsdag 2. november og omfatter 55 barnehager spredt over hele landet, opplyser Fagforbundet i en pressemelding.

Dermed vil om lag 2.400 barnehageansatte være i streik.

– Vi trapper opp barnehagestreiken fordi arbeidsgiverne ikke har noen vilje til å gi de ansatte en rettferdig pensjon, selv om barnehageeierne absolutt har råd til dette, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen i Fagforbundet.

Tidligere denne uken var det kontakt mellom partene, men samtalene skal ikke ha ført til noen konkrete skritt videre i retning av en løsning.

Også medlemmer i Utdanningsforbundet og Delta er blant de streikende.

Striden står først og fremst om pensjon. De ansatte mener Private Barnehagers Landsforbund (PBL) løper fra forpliktelsene sine i forbindelse med krav om overgang til fellesordningen for avtalefestet pensjon (AFP) fra og med neste år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer