Ny meningsmåling gir kaos på Stortinget

Høyre faller kraftig på Aftenposten og NRKs nyeste meningsmåling. Ti partier ligger over sperregrensa – og ingen av blokkene har flertall.

Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Industri- og næringspartiet (INP) ville med denne målingen havnet på vippen, med seks stortingsmandater og en oppslutning på 4,3 prosent, skriver Aftenposten.

Høyre faller med tre prosentpoeng til 24,6 prosents oppslutning, men er fortsatt landets største parti med klar margin. Fremskrittspartiet, SV, MDG, Venstre og KrF vokser, flere av dem til uvanlig høy oppslutning.

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet faller begge noe, og ville med denne målingen endt opp med 52 av 169 stortingsmandater, mot 76 i dag. De fire borgerlige partiene ville imidlertid kun hatt 82 mandater, og mangle tre for å få flertall.

NRK skriver imidlertid at alle endringene er innenfor feilmargin.

Meningsmålingen ble tatt opp av Norstat for Aftenposten og NRK. Norstat spurte 994 respondenter mellom 23. og 30. oktober, hvorav 759 oppga partipreferanse. Feilmargin for målingen som helhet er 1,4 prosentpoeng, men verken Aftenposten eller NRK oppgir feilmargin for hvert enkelt parti i sine saker.

Partienes oppslutning er som følger:

H 24,6 (-3)

Ap 20,2 (-0,8)

Frp 12,9 (1,3)

SV 10,6 (1,9)

V 6,4 (0,6)

Sp 5,6 (-1)

MDG 4,6 (0,8)

INP 4,3 (1,1)

Rødt 4,2 (-1,1)

KrF 4 (1)

Andre 2,7 (-0,9)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer