Ny MDG-byråd slettet gamle twittermeldinger

Sirin Stav (MDG) bekrefter at hun fjernet kritikk av byrådets samarbeidspartnere fra sosiale medier i dagene før hun overtok etter Lan Marie Berg.

Den nye byråden for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav (MDG), slettet flere kritiske twittermeldinger i dagene før hun ble utnevnt som byråd. Foto: Hanna Johre/NTB
Den nye byråden for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav (MDG), slettet flere kritiske twittermeldinger i dagene før hun ble utnevnt som byråd. Foto: Hanna Johre/NTB Vis mer
Publisert

Sirin Stav (33) tar over etter partikollega Lan Marie Berg i det nye byrådet til Raymond Johansen (Ap).

Ifølge Aftenposten har Stav vært svært aktiv i sosiale medier, og spesielt i opptakten til mistillitsforslaget mot Berg. Hun har blant annet kritisert opposisjonen i harde ordelag, ikke minst Rødt.

Men like før hun ble klar som Bergs etterfølger, forsvant disse meldingene. Overfor Aftenposten bekrefter hun at hun har slettet innleggene.

– Jeg kunne godt latt de stå, det var bare sånn at jeg tenkte; nå legger vi den konflikten bak oss og ser fremover. Det var ikke noe annet, sier hun, og avviser at hun slettet meldingene fordi hun skulle bli byråd.

– Nei, det var tett opp til at jeg kunne bli utpekt. Men det var ikke av den grunn. Det var bare at jeg tenkte jeg ville avslutte den diskusjonen. Det var ikke gjennomtenkt, sier hun.

Samtidig gjør hun det klart at hun ikke angrer på meldingene, men fortsatt står for innholdet.

(©NTB)

Mer om