Ny måling: Kraftig byks for SV

Senterpartiet faller tilbake, mens Ap går noe fram på VG første partimåling etter valget. SV gjør et kraftig byks oppover.

SV-leder Audun Lysbakken kan notere seg at oppslutningen om SV er økende på VGs første partimåling etter valget. Foto: Terje Pedersen / NTB
SV-leder Audun Lysbakken kan notere seg at oppslutningen om SV er økende på VGs første partimåling etter valget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Senterpartiet får en oppslutning på 12,4 prosent på partimålingen som Respons Analyse har utført for VG fem uker etter valget. Dette er en nedgang på 1,2 prosentpoeng fra valgresultatet, som ville ført til at Sp stortingsgruppe ville krympet med seks representanter, skriver avisa.

Regjeringspartner Arbeiderpartiet går imidlertid 0,3 prosentpoeng opp og får en total oppslutning på 26,7 prosent blant velgerne

På samme måling får SV 9,3 prosents oppslutning blant de spurte, opp hele 1,8 prosentpoeng. Også Rødt, som fikk et rekordsterkt resultat på valgnatta med 4,7 prosent, går opp i den nye målingen, om enn med bare 0,1 prosentpoeng fra valgresultatet.

For de avgåtte regjeringspartiene er situasjonen mye lik. Høyre går fram med 0,8 prosentpoeng til en oppslutning på 21,2 prosent. Venstre går også fram, solide 0,9 prosentpoeng, og ender på 5,4 prosents tilslutning. For KrF går det derimot fortsatt nedover og partiet faller 0,4 prosent fra valgresultatet og ned til en oppslutning på bare 3,4 prosent.

Også for Fremskrittspartiet går det nedover fra valgresultatet. Oppslutning om Sylvi Listhaugs parti går tilbake 1,4 prosentpoeng til 10,3 prosent.

Heller ikke for MDG går styrket ut av målingen hvor 1.001 personer over 18 år ble spurt i tiden mellom 13. og 18. oktober. Partiet går tilbake med 0,2 prosentpoeng og til en oppslutning på 3,7 prosent.

Feilmarginen på målingen er opplyst til å være fra 2 til 3 prosentpoeng.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer