Ny forskning: Foreldrene har skylden om barna er kresne

Hvis barna nekter å spise grønnsaker er det foreldrenes egen skyld, konkluderer danske forskere.Barn kan lære seg å like all mat, mener forskerne bak en ny vitenskapelig undersøkelse hvor 20.000 barn har deltatt.

Undersøkelsen er utført i Danmark og konkluderer med at det er foreldrenes skyld om barna deres er kresne i matveien. Ifølge de danske forskerne har barnas smakspreferanser mye mer å gjøre med hva de er tillært, enn genetiske faktorer.

- Nå vet vi at barn kan lære å sette pris på alle typer mat, så lenge de er i det rette miljøet hvor de blir presentert for mange ulike matvarer, sier Michael Bom Frøst, sensoriker og forsker ved Københavns Universitet og forskningssenter Taste for Life, til danske DR.

Undersøkelsen, som kalles MasseEksperimentet 2015, beskrives som Danmarks største skoleeksperiment.

Elever fra grunnskolen og opp til videregående skole har deltatt ved å lukte og smake seg gjennom et utvalg av forskjellige typer mat. Deretter har elevene vurdert hva de synes om de forskjellige matvarene. De har også fått spørsmål om hvilken bakgrunn de har, matvanene deres og hva de synes om mat de ikke har smakt før.

Du kan lese hele undersøkelsen her.

En lignende undersøkelse er også utført blant 12.600 elever i Norge.

Les også:Legg til sol_no på SnapChat