Ny forskning: Dette er trolig coronavirusets opphav

To omfattende forskningsrapporter peker mot et marked i Wuhan i Kina som opphavet for coronapandemien.

En mann blir testet for coronaviruset i Wuhan, Kina. Nye undersøkelser peker mot et marked i Wuhan som opphavet for coronaviruspandemien. Foto: Chinatopix via AP / NTB
En mann blir testet for coronaviruset i Wuhan, Kina. Nye undersøkelser peker mot et marked i Wuhan som opphavet for coronaviruspandemien. Foto: Chinatopix via AP / NTB Vis mer
Publisert

Forskerne fant ikke støtte for en alternativ hypotese om at coronaviruset stammet fra et laboratorium i Wuhan, skriver The New York Times.

Rapportene er et samarbeid mellom en rekke forskere fra flere universiteter i verden over, flesteparten i USA. Forskerne har analysert data fra en rekke kilder for å se etter ledetråder til hvordan pandemien oppsto. De konkluderte med at koronaviruset var til stede i levende pattedyr som ble solgt på et sjømatmarked i Wuhan på slutten av 2019.

Forskningen tyder på at viruset høyst sannsynlig to ganger smittet over på folk som enten jobbet eller handlet på markedet.

De to forskningsrapportene, på til sammen rundt 150 sider, er ennå ikke publisert i et vitenskapelig tidsskrift.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer