Ny flystreik: 13 fly til og fra Norge er innstilt

Nesten alle Lufthansas flyginger onsdag blir innstilt på grunn av streik blant bakkemannskapet, melder selskapet. 13 flyginger til og fra Norge er innstilt.

Et Lufthansa-fly på flyplassen i Frankfurt tirsdag. Foto: Michael Probst / AP / NTB
Et Lufthansa-fly på flyplassen i Frankfurt tirsdag. Foto: Michael Probst / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Bakkemannskapet tas ut i streik fra og med onsdag, meldte fagforeningen Verdi mandag. Dette rammer nesten alle flygingene til flyselskapet Lufthansa.

– Alle våre flyginger til våre knutepunkter i Frankfurt og München er berørt, skriver pressesjef i Lufthansa, Boris Ogursky i en epost til NTB.

Verdi organiserer rundt 20.000 ansatte i det tyske flyselskapet, blant dem teknikere og logistikkpersonell. De har avvist et første lønnstilbud fra selskapet, men skal etter planen fortsette forhandlingene 3. og 4. august.

Streiken begynner klokka 3.45 natt til onsdag og skal vare fram til torsdag morgen klokka 6.

I en pressemelding opplyser Lufthansa at totalt 678 flyginger til og fra Frankfurt er innstilt, noe som ventes å ramme rundt 92.000 passasjerer. Til og fra München innstilles 345 flyginger, noe som rammer rundt 42.000 reisende.

Passasjerer som er rammet vil få beskjed. Så langt det lar seg gjøre vil Lufthansa forsøke å ombooke passasjerer til andre flyginger, men ettersom nesten alle fly innstilles er det ikke mange å oppdrive.

– Denne eskaleringen av en tidligere konstruktiv forhandlingsrunde forårsaker enorm skade, spesielt for våre passasjer nå som det er midt i høysesongen, sier Lufthansa-toppen Michael Niggemann.

Så langt er 13 Lufthansa-flyginger til og fra Norge kansellert onsdag som følge av streiken, ifølge oversikten til VG.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer