Skisenteret i Trysil. Hit kan turister snart komme med fly. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Skisenteret i Trysil. Hit kan turister snart komme med fly. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Ny fjellflyplass får ruter fra fem svenske byer

Den nye fjellflyplassen Scandinavian Mountains Airport, som bygges ved grensen mellom Norge og Sverige, får ruter fra fem svenske byer.

Publisert
Sist oppdatert

Den privateide flyplassen skal betjene skidestinasjoner i både Sverige og Norge – deriblant Sälenfjellene, Trysil, Idre og Engerdal.

Flyselskapet BRA vil fra vinteren fly fra Stockholm, Göteborg, Malmö, Ängelholm og Växjö og inn til den nye flyplassen, opplyser SkiStar i en pressemelding. Rutene er de første som er blitt kjent, og de starter opp i slutten av desember.

Fra Scandinavian Mountains Airport tar det 10 minutter til nærmeste skianlegg i Sälen, mens reisetiden til Trysil er 40 minutter. Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon med mer enn 100.000 senger i hotell, hytter og leiligheter.

Daglig leder Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil er strålende fornøyd.

– Dette har vi ventet lenge på. Nå kan gjestene våre besøke oss oftere på en raskere og mer effektiv måte, sier hun en pressemelding.

Flyplassen er den første som bygges i Sverige på 20 år. Den åpner 22. desember.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer