Ny fjellflyplass får ruter fra fem svenske byer

Den nye fjellflyplassen Scandinavian Mountains Airport, som bygges ved grensen mellom Norge og Sverige, får ruter fra fem svenske byer.

Skisenteret i Trysil. Hit kan turister snart komme med fly. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Skisenteret i Trysil. Hit kan turister snart komme med fly. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den privateide flyplassen skal betjene skidestinasjoner i både Sverige og Norge – deriblant Sälenfjellene, Trysil, Idre og Engerdal.

Flyselskapet BRA vil fra vinteren fly fra Stockholm, Göteborg, Malmö, Ängelholm og Växjö og inn til den nye flyplassen, opplyser SkiStar i en pressemelding. Rutene er de første som er blitt kjent, og de starter opp i slutten av desember.

Fra Scandinavian Mountains Airport tar det 10 minutter til nærmeste skianlegg i Sälen, mens reisetiden til Trysil er 40 minutter. Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon med mer enn 100.000 senger i hotell, hytter og leiligheter.

Daglig leder Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil er strålende fornøyd.

– Dette har vi ventet lenge på. Nå kan gjestene våre besøke oss oftere på en raskere og mer effektiv måte, sier hun en pressemelding.

Flyplassen er den første som bygges i Sverige på 20 år. Den åpner 22. desember.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer