Ny feil avdekket på Boeings 737 MAX-fly

Boeing har avdekket enda en feil i programvaren på 737 MAX-flyene. Feilen skal ikke være relatert til datafeilen som mistenkes å ha bidratt til to flystyrter.

Vrakrester på stedet der et Boeing-fly av typen 737 MAX 8 styrtet i Etiopia i forrige måned. Foto: AP / NTB scanpix
Vrakrester på stedet der et Boeing-fly av typen 737 MAX 8 styrtet i Etiopia i forrige måned. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det dreier seg om en «relativt liten feil», uttalte Boeing-talsmann Charles Bickers fredag.

En ny versjon av programvaren er allerede underveis, la han til.

Bickers sa feilen som nå er oppdaget, ikke har noen tilknytning til programvaren MCAS, som Boeing også er i gang med å rette opp.

En feil i MCAS-programvaren mistenkes for å ha vært en medvirkende årsak til at to fly av typen 737 MAX 8 har styrtet i Indonesia og Etiopia. Etter forrige måneds styrt i Etiopia har luftfartsmyndigheter verden rundt satt alle fly av typen på bakken, i påvente av at årsaken til flystyrtene er klarlagt og programvareoppdateringer er på plass.

Avsløringen av den nye feilen kan være en årsak til at Boeing ser ut til å forlenge tidsrammen for å gi flyene grønt lys igjen, ifølge AP.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer